SYDNEY - Dominique Van Roost heeft zich vannacht geplaatst voor de achtste finale van het Olympisch tennistoernooi. Zij versloeg de jonge Russin Anastasia Myskina na één uur en vier minuten in twee sets: 6-2 en 6-3. Ook Sabine Appelmans heeft zich geplaatst voor de achtste finale. Zij versloeg de Venezolaanse Maria Alejandra Vento (WTA 95) met tweemaal 6-2. Els Callens geraakte niet voorbij de Colombiaanse Fabiola Zuluaga (WTA 39). Ze verloor met 6-3 en 6-2.
Van Roost, veertiende van de wereld en achtste reekshoofd, had in de partij vooral last van haar eerste opslagbeurt. 41 Procent daarvan lukte en in de eerste set maakte zij maar liefst zeven dubbele fouten.

Maar Myskina (WTA 55) kon daar niet van profiteren en Van Roost rukte in de eerste set zelf af en toe op naar het net. In het midden van de tweede set raakte Van Roost af en toe in moelijkheden maar zij wist toch het laken naar zich toe te trekken.

In de volgende ronde moet de Belgische het opnemen tegen de Italiaanse Silvia Farina-Elia (WTA 57).

Sabine Appelmans
© blg
Sabine Appelmans, dertigste op de wereldranglijst en reekshoofd nummer 16, profiteerde van de zwakke service van Vento.

Appelmans moet nu de arena in tegen de Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer, de nummer 12 van de wereld en zevende reekshoofd. Appelmans en Coetzer stonden al acht maal tegenover elkaar. Zij wonnen elk viermaal. De laatste keer dateert van in 1999 in Filderstadt. Toen zegevierde Appelmans.

Els Callens
© ap
Els Callens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de zestiende finale van het Olympisch vrouwentoernooi in Sydney. Zij verloor met 6-3, 6-2 van de Colombiaanse Fabiola Zuluaga, de nummer 39 van de wereld.

De service van de Colombiaanse deed Callens de nek om. De partij duurde een uur en acht minuten. Onze landgenote was in extremis het enkelspel binnengeloodst nadat de Zwitserse Patty Schnyder forfait gaf.