SYDNEY - Judoka Heidi Rakels heeft geen brons behaald in de gewichtscategorie -78kg. In de kleine finale verloor Rakels van de Roemeense Simona Marcela Richter met yuko.
Rakels kwam in de kamp om het brons al snel een yuko achter en kon die achterstand niet meer goed maken. De Roemeense hield Rakels goed af en maakte de 4 minuten op ervaring op.

Rakels kampte een vrij goed tornooi. In de eerste ronde versloeg Heidi Rakels de Italiaanse Karin Kienhuis op beslissing. Geen van beide judoka's kon scoren. De scheidsrechters gaven onze landgenote het voordeel met 2 tegen 1.

In de tweede ronde ontmoette Rakels de Ivooriaanse Akissi Monney. Ditmaal won de Belgische de kamp vlot met ippon.

In de derde ronde haalde Rakels het van de Italiaanse Emmanuela Pierantozzi, maar in de halve finale verloor Rakels van de Chinese Li Tang. De Chinese scoorde een waza-ari, een yuko en een koka, tegenover enkel een yuko voor onze landgenote.

"Het is onbegrijpelijk maar ik had geen kracht meer vanavond. Ik had nochthans in de finale kunnen geraken want ik heb meer mogelijkheden dan de Chinese. Maar zij was tactisch uitgekookt", aldus Heidi Rakels. "Ik wist wel dat ik het moeilijk zou krijgen omdat ik amper tijd had om te recupereren. Mijn tegenstanders had iets meer tijd om van haar vorige kamp te bekomen. Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden. Ik denk dat ik bewezen heb dat ik wat meer erkenning verdien dan ik tot nu toe kreeg in België."