SYDNEY - Jean-Michel Saive heeft zich vanmorgen geplaatst voor de kwartfinales van het Olympisch tafeltennistoernooi. Hij won zonder problemen van de Tsjech Petr Korbel in drie sets (21-11, 21-13 et 21-17). Phillipe Saive is uitgeschakeld. Hij verloor tegen de Chinees Liu Guozheng in een vijfsetter.
Met deze zege nam Saive wraak voor zijn nederlaag tegen dezelfde speler in de kwartfinales tijdens de Olympische Spelen van Altanta '96.

In de kwartfinales ontmoet 'Jean-Mi', het nummer 13 van de wereld, de meest bekroonde tafeltennisser aller tijden, de Zweed Jan-Ove Waldner.

Phillipe Saive
© rtr
Voor tafeltennisser Philippe Saive zit het enkelspel op het Olympisch toernooi erop. In de zestiende finale moest hij zijn meerdere erkennen in de Chinees Liu Guozheng, twaalfde van de wereld en tiende reekshoofd. Saive verloor met 21-14, 21-16, 18-21, 17-21 en 21-15.
Het was een partij van matige kwaliteit. Beide spelers maakten veel fouten, Saive al wat meer dan de Chinees. Het was wel een zeer tacktisch wedstrijd waarin vooral spektakel ontbrak.

Na de twee set leek Guozheng zeer nerveus en daar profiteerde onze landgenoot van om de score terug in evenwicht te brengen (2-2). Maar in de beslissende set herpakte de Chinees zich met 21-15.

Saive toonde zich achteraf sportief. "Ik ben zeker niet ontgoocheld over mijn toernooi, omdat ik naar hier gekomen ben om mijn voorrondegroep te winnen en me te kwalificeren voor de eindtabel. Dat is mij gelukt. Maar ik ben er niet tevreden over, dat ik niet voor een verrassing heb kunnen zorgen, door de nummer 12 van de wereld te verslaan. Ik kom heel dicht in de buurt van de betere spelers, maar ik slaag er niet in om mijn spelniveau dat beetje nog omhoog te halen. Ik heb teveel fouten gemaakt. Wat het spel van de Chinees betreft, zijn service was niet echt moeilijk te keren, maar zijn forehand was onmogelijk te stoppen."