BRUSSEL -- De raad van bestuur van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft dinsdag Eddy Van Gelder verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt in die functie Rik Van Aerschot op die sinds 1990 onafgebroken voorzitter was, zo maakte de persdienst van de VUB vrijdag bekend. Het mandaat gaat in op 1 januari 2003 voor een periode van één jaar.

Eddy Van Gelder was verleden week al, samen met Fred Erdman, Robert Voorhamme, Sven Gatz, Henk Van Hellem en Vic Anciaux opgenomen als gecoöpteerd lid van de raad van bestuur.

Eddy van Gelder (50) studeerde in 1973 af als licentiaat in de economische wetenschappen aan de VUB en werkte achtereenvolgens voor Brouwerij Haelterman, het Instituut voor Kadervorming van de PVV en nadien, onder het voorzitterschap van Guy Verhofstadt, als directeur bij de studiedienst van de PVV. Sinds 1984 is hij algemeen directeur van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (GIMB).

Van Gelder is daarnaast ook voorzitter van Technopool Brussel en bekleedt bestuursmandaten in o.a. de Vlaamse Management Associatie, de Belgian Venturing Association, de beroepsfederatie van Belgische investeerders en het Kaaitheater.

Als ondervoorzitter werd Steven Vervoort (31) verkozen. Hij is als assistent verbonden aan de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in