SAO PAULO - De topman van de Braziliaanse supermarktketen Bompreco, die volgende maand door de Nederlandse moedermaatschappij Ahold te koop wordt aangeboden, stapt na zes maanden alweer op. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
De bekendmaking vermeldde niets over de reden voor het vertrek van topman Roberto Britto, die pas sinds maart in functie was, noch over diens toekomstplannen. Hij wordt op 1 september opgevolgd door Ronald van Solt, de huidige vice-president voor Planning en Strategie.

Ahold zal naar verwachting later in september Bompreco te koop aanbieden. Naast de Companhia Brasileira de Distribuciao zijn Carrefour uit Frankrijk en Wal-Mart Stores uit de VS de belangrijkste gegadigden voor de overname.

Ahold, dat is getroffen door een boekhoudschandaal en op zoek is naar cash om zijn schulden af te lossen, kondigde in april aan belangen in Brazilië, Argentinië, Paraguay en Peru af te stoten. De Braziliaanse bezittingen, waaronder Bompreco, G. Barbosa en Hipercard, worden als de meest gewilde beschouwd. Met 87 supermarkten en 28 hypermarkten en een jaaromzet van 3,34 miljard real (1,03 miljard euro) in 2002 is Bompreco de grootste detaillist in Noordoost-Brazilië.