GENUA - Naar schatting 50.000 mensen zijn gisterenavond door de straten van het Italiaanse Genua getrokken om te betogen tegen de politiek van de rijke landen en de economische topconferentie in de stad. De leiders van de zeven belangrijkste landen (G7) en Rusland komen in Genua bijeen.
De voornamelijk Italiaanse betogers eisten dat de rijke landen meer immigranten toelaten en dat die volwaardige rechten krijgen. Zij bleven ver van de afgezette zone in het oude centrum van de havenstad, waar de top wordt gehouden.

De bonte verzameling van socialisten, anarchisten en vakbondsleden zorgde gisterenavond niet voor problemen. Mensen zwaaiden de demonstranten uit de ramen toe en klapten met hen mee. Onderweg sloegen de betogers onder meer op containers die in de stad als afscheiding zijn opgesteld.

De politie vreest vandaag voor ongeregeldheden bij de formele start van de topconferentie. Radicale activisten van de Italiaanse actiegroep Tutto Bianchi (Witte Overalls) hebben aangekondigd het afgezette stadsdeel te willen bestormen.