Een hoogdrukgebied over de Noordzee stuurt droge landlucht over onze regio's en zal vrijwel de hele week ons weer bepalen met prachtig en vooral droog lenteweer.

Morgen staat volledig in het teken van het hogedrukgebied. Door een volledige uitklaring gedurende de nacht zijn de temperaturen wel flink gezakt. De minima komen vanochtend uit op 3 graden in de Hoge Venen en tussen 5 en 8 graden elders. Na zonsopgang wordt het thermometerkwik door een stralende zon al vlug de hoogte ingeduwd. In de loop van de dag ontstaan er hier en daar enkele stapelwolkjes, maar de zon blijft steeds het weerbeeld domineren. Het wordt vrij zacht met maxima rond 18 graden in de Ardennen. In Laag- en Midden-België liggen de maxima tussen 18 en 21 graden. Aan zee blijft de temperatuur wat achterwege met een maximum van 16 graden. De aanvankelijk zwakke noordoostelijke wind, spant in de loop van de middag aan tot matig, eerst windkracht 2 nadien 3 of 4.

Morgennacht verdwijnen alle stapelwolken en volgt er een schitterende sterrennacht. Eens de zon achter de horizon verdwijnt zakt het kwik evenwel erg vlug. De minima liggen uiteindelijk tussen 4 of 5 graden in de Ardennen en 9 graden elders. Aan zee is het zachter met minima rond 11 graden. De noordoostenwind luwt tot zwak, windkracht 2.

Vooruitzichten:

Het hogedrukgebied blijft ons weer bepalen, maar naar het einde van de week trachten storingen zowel vanuit het zuiden als vanuit het westen tot ons land door te dringen. Of ze daar zullen in slagen is nog niet zeker, maar er komt stilaan wel wat meer bewolking opzetten.

Dinsdag wordt het een stralend zonnige lentedag. Iets zachtere lucht vanuit het oosten laat het kwik gestaag klimmen tot waarden tussen 20 en 23 graden. Aan zee wordt het 18 graden. Woensdag verloopt de voormiddag uitermate zonnig. Na de middag neemt de kans op een aantal stapelwolken toe, maar het blijft droog en de maxima liggen tussen 19 en 24 graden. In de Kempen is 25 graden niet uitgesloten. Donderdag komen er vooral in de namiddag weer een aantal stapelwolken opzetten. Voorlopig geven de weerkaarten nog aanhoudend droog en vrij zonnig weer. Het wordt warmer met maxima tussen 22 en 26 graden. Ook aan zee kan het kwik tot 20 graden of iets hoger klimmen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in