PARIJS - Op het Europees kampioenschap judo in Parijs heeft na Gella Vandecaveye en Ulla Werbrouck nu ook Inge Clement goud gehaald. In de klasse tot 52 kg won de Belgische haar finale van de Zwitserse Isabelle Schmutz met een wazahari. Ann Simons en Cédric Taymans haalden vandaag brons.
Ann Simons verloor met de kleinste score (koka) van de Française Frédérique Jossinet. Simons haalde in de herkansingen nog wel een bronzen medaille tegen de Spaanse Vanesa Arenas.

Net als Simons verloor ook Cédric Taymans zijn halve finale. Hij verloor van de Fransman Cyril Soyer, die de kamp domineerde. Taymans verloor uiteindelijk met twee yuko's tegen één en maakt dus enkel nog aanspraak op een bronzen plak.

Brigitte Olivier keert zonder medaille terug uit Parijs. Dat is een grote ontgoocheling voor de judoka, die net voor de EK nog haar status van leider in haar categorie moest afstaan aan Marie-Elizabeth Veys. Olivier verloor met twee koka's van de Joegoslavische Mara Kovacevic.

Cédric Taymans heeft een bronzen medaille behaald in de categorie tot 60 kilogram. Onze landgenoot, die ook vorig jaar al brons veroverde op het EK, won zijn kleine finale van de Griek Laurentis Alexanidis met een koka in de verlengingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in