Langs de zuidelijke flank van een langgerekte hogedrukgordel, die zich uitstrekt van het zeegebied ten zuidwesten van Ierland via Nederland naar de Balkan, wordt vochtige landlucht aangevoerd. Een zwak koufront nu boven de Noordzee trekt zuidwaarts en bereikt morgenavond en morgennacht ons land. Erachter bouwt zich snel een nieuwe wig van hogedruk op, die de stroming opnieuw op noordoosten brengt.

Morgen begint de dag op veel plaatsen nevelig en grijs met lage bewolking en met op een aantal plaatsen ook mist. Het is koud met ochtendtemperaturen tussen 1 en 3C in Vlaanderen en rond of even onder het vriespunt in het ZO van het land. Op plaatsen waar zich mist heeft gevormd, trekt de mist in de loop van de ochtend stilaan op. Er is dan op veel plaatsen een afwisseling te zien van wolkenvelden en momenten waarin er ruimte is voor de de zon. Zoals de weerkaarten er nu bijliggen, heeft het westen de meeste kans op zon, maar erg zeker is dan niet. Wel houden de Ardennen het wellicht voor het grootste deel van de dag grijs. Het blijft ook overwegend droog. De wind waait zwak uit NO-lijke sector, en krimpt stilaan maar naar NNO of zelfs Noord. De maxima komen na de middag uit op waarden tussen 3°C in de Ardennen tot rond 7°C in de Ardennen.

Morgennacht neemt de bewolking overal toe en vanuit het noorden is er dan kans op wat lichte regen of motregen. Toch houden veel plaatsen het gewoon droog. Het is nevelig maar de mistkansen zijn wellicht beperkt tot de toppen van de Ardennen. Door de bewolking en de aanvoer van wat vochtiger lucht, vallen de minima minder laag uit met waarden rond 4°C in Vlaanderen. In het zuiden kan het voor de dikkere bewolking uit misschien nog net tot een graadje vorst komen. De wind blijft zwak en ruimt van N later terug op NO.

Vooruitzichten:

Dinsdag begint de dag op veel plaatsen nog grijs, met mogelijk eerst nog een spatje (mot)regen. Stilaan wordt het droog en komt er ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond 8°C. Woensdag begint koud en nevelig met op een aantal plaatsen mist. Na het optrekkken ervan is er naast hogere bewolking ook ruimte voor wat zon. De wind zet zich in de ZW-hoek en neemt stilaan toe. Donderdag neemt de bewolking vanuit het NW al snel toe en gaat het regenen. De wind waait vrij krachtig uit het ZW, later ruimend naar NW. Ondanks de regen kan het kwik 9°C halen.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)