Een uitloper van een hogedrukgebied over de Ierse zee, verlaat stilaan ons land via het zuiden en maakt de weg vrij voor toenemende wolkenvelden vanuit het noorden. Morgennacht kan zelfs een verzwakte storing tot ons land doordringen en neemt de kans op een weinig neerslag toe.

Morgen is het behoorlijk koud in de ochtend. Vooral in het oosten kan het licht vriezen en elders is er mogelijk wat lichte grondvorst. Op de meeste plaatsen zijn er daarbij opklaringen en kan de zon het kwik toch wel flink laten klimmen. De maxima komen uit op waarden rond 4 of 5 graden in de Ardennen en rond 9 graden in Laag- en Midden-Belgie. In de loop van de namiddag komen er echter stelselmatig meer wolkenvelden vanuit het noorden opzetten. De west-noordwestenwind, meestal zwak maar soms matig , windkracht 2 tot 3,laat het eerder koel aanvoelen.

Morgennacht neemt de bewolking verder toe en kan het tijdelijk licht gaan regen. Eerst in het noorden, maar na middernacht ook in het zuiden van het land. In de Hoge Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter en kan er tijdelijk zelfs wat lichte sneeuw vallen. In de ochtend vormen er zich mistbanken en wordt het stilaan wat droger. De minima liggen rond -2 graden in de Ardennen en tussen 2 en 4 graden elders. In de Ardennen wordt het ook uitkijken voor de vorming van ijzel. De wind waait zwak of matig, kracht 2 of 3, uit het noordwesten.

 • Vooruitzichten
 • Aanvankelijk domineert hoge luchtdruk het weerbeeld. In de tweede helft van de week komt er stilaan een koude noordwestelijke luchtstroming op gang en nemen de neerslagkansen toe. Tegen het weekend wordt de kans op winterse buien vrij groot.

  Dinsdag is het zwaar bewolkt in de ochtend met kans op een spatje regen in het zuiden van het land. Daarbij komen er lokaal ook mistbanken voor. Er zijn nadien enkele opklaringen mogelijk, maar meestal domineren wolkenvelden het weer. De maxima zijn begrepen tussen 3 en 8 graden. Woensdag blijken de opklaringen zich vooral te manifesteren in het westen. Elders blijft de bewolking steeds belangrijk, al is een straaltje zonneschijn niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. Donderdag trekt een zwakke storing over ons land met kans op een lokale bui, winters in de Ardennen. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. Vanaf vrijdag krijgt de neerslag een winters karakter en wordt het gevoelig koeler.

  http://www.meteoservices.be

  Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

  Lees gratis ›

  Vul je e-mailadres en wachtwoord in