Tussen een depressie met centrum in de buurt van de Britse Eilanden en een hogedrukgebied gecentreerd boven de Baltische Staten, wordt er via een zuidelijke stroming tijdelijk wat zachtere en drogere lucht over onze streken aangevoerd.

Vanochtend is het eerst wat nevelig en plaatselijk kunnen er enkele mistbanken voorkomen. Na het opruimen van dit ochtendgrijs krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Tegen de middag ontstaan er daarbij nog enkele stapelwolken, zonder evenwel afbreuk te doen aan de opklaringen. Afgezien van een enkele lokale bui in de namiddag blijft het overal overwegend droog. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Ardennen en 18 á 20 graden elders. De wind waait meestal zwak tot matig, windkracht 3, uit de zuidelijke sector.

Vanavond en vannacht blijft het droog met aanvankelijk een afwisseling van wolkenvelden en soms wel erg brede opklaringen. In die opklaringsgebieden kan het flink gaan afkoelen en worden er nevelslierten of enkele lokale mistbanken gevormd. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe in het westen van het land. Aan de Kust begint de dag zelfs onder een zwaarbewolkte tot betrokken hemel. De minima liggen tussen 8 en 13 graden bij een zwakke, naar het zuidoosten krimpende wind.

Vooruitzichten:

De volgende dagen wordt West-Europa opnieuw ingepalmd door depressies met bijhorende regengebieden.

Dat is al vanaf morgen het geval. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking verder toe vanuit het westen, later gevolgd door perioden met soms matige regen en kans op onweer. In het oosten zou het nog droog kunnen blijven met opklaringen tot een stuk in de namiddag. De maxima kunnen dan ook sterk uiteenlopen met 22 of 23 graden in de Kempen en amper 17 of 18 graden in het westen van het land.

Ook woensdag blijft het wisselvallig met regelmatig enkele fikse buien en kans op onweer. De zon komt er slechts weinig of niet aan te pas.

Ook donderdag moeten we nog rekening houden met een buiig weertype, maar het aantal buien zal toch wel merkelijk minder zijn en de drogere perioden worden langer. Het wordt wel op beide dagen vrij fris met maxima schommelend rond een landelijk gemiddelde van 16 graden.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)

www.meteoservices.be