De Britse televisiester Paula Yates (40) is vandaag dood aangetroffen in haar woning in West-Londen. Dat heeft de politie meegedeeld. De doodsoorzaak is nog niet bekend.
Een vriendin van Yates trof haar deze ochtend levensloos aan in de slaapkamer van haar huis in de trendy Londense wijk Notting Hill. Hoewel de ambulanciers onmiddellijk de politie waarschuwden, is over de doodsoorzaak nog niets bekend. Er zouden geen sporen van geweld zijn geconstateerd. Morgen moet een post-mortem duidelijkheid scheppen.

Yates leed aan depressies sinds haar tweede partner, INXS-frontman Michael Hutchence, drie jaar geleden zelfmoord pleegde. Met de Australische popzanger had zij één dochterje, Heavenly Hirani Tiger Lily. Yates was eerder achttien jaar gehuwd met Life Aid-organisator Bob Geldof, vader van haar drie oudste dochters. Het huwelijk eindigde in kletterende ruzie.

Paula Yates werd in Groot-Brittannië een nationale beroemdheid met onder meer ,,the big breakfast'', ontbijttelevisie waarin ze beroemdheden in bed uitnodigde voor een interview.