BREDENE -- In Bredene heeft de politie een derde proces-verbaal wegens geluidsoverlast opgesteld tegen discotheek Zillion Beach in Oostende. Oostende start nu een procedure waarbij als maatregel de discotheek tijdelijk kan gesloten worden.

Een vijftigjarige inwoonster van de Staessenstraat in Bredene liet de politie een proces-verbaal maken wegens geluidsoverlast van de discotheek. De Staessenstraat bevindt zich op de wijk Bredene-Sas, in de nabijheid van de discotheek. De Zillion ligt op Oostends grondgebied, maar de meeste klachten tot nu toe kwamen uit Bredene.

Nadat de politie het PV had opgesteld, verwittigde ze haar collegas in Oostende die ter plaatse gingen, maar op Oostends grondgebied geen overlast konden vaststellen.

Het derde Bredense PV in evenveel maanden wordt morgenochtend officieel overgemaakt aan de politie van Oostende. Burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende, die achter het tijdelijke project van de Zillion Beach staat, verklaarde dat hij na 3 PV's verplicht is een wettelijke procedure op te starten om de zaak te onderzoeken.

Een tijdelijke sluiting van de discotheek, zoals ook vorig jaar het geval was wegens geluidsoverlast, is één van de maatregelen die kan genomen worden. De Zillion Beach in Oostende heeft een tijdelijke vergunning om in een bedrijvenloods een discotheek te exploiteren. Die loopt tot eind september.