RAMALLAH - Bij een nieuw offensief van het Israëlische leger in Ramallah, in autonoom Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever, is vanmorgen een Palestijn om het leven gekomen. Twaalf mensen raakten gewond.
De actie, die enkele uren duurde, was een vergelding voor een schietpartij in Jeruzalem waarbij zaterdagavond een Israëliër werd gedood en een tweede gewond raakte.

De zeven tanks en twee gevechtshelikopters die de actie in Ramallah uitvoerden namen controleposten van de Palestijnse politie, een gebouw van de inlichtingendienst en drie woonhuizen onder vuur.

De Palestijn Ali Khader Jaber, werd in de buik geraakt toen hij op het dak van zijn huis stond, nadat hij gehoord had dat er geschoten werd in de buurt. Israëlische tanks, ondersteund door gevechtshelikopters, reden de stad binnen. Luidsprekers van moskeeën riepen de bevolking op om de stad te verdedigen.

Zaterdagavond verloor een andere Palestijn reeds het leven in de buurt van Bethlehem. Een ambulancier werd er geraakt door een obus afgeschoten door een Israëlische tank.

Sinds het begin van Intifada in september 2000 zijn reeds 800 mensen om het leven gekomen bij gevechten tussen Israël en de Palestijnen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig