YAKHROMA - De Belg Steve Ramon (KTM) heeft de Grote Prijs van Rusland motorcross 125cc gewonnen, de laatste manche voor het WK. Ramon haalde het voor de Nieuw-Zeelander Ben Townley (KTM), die hij in het slot van de wedstrijd voorbij snelde. Zijn Nederlandse ploegmakker Marc De Reuver werd derde. De Fransman Michael Maschio (Kawasaki) verzekerde zich met een vierde plaats van de wereldtitel. Hij heeft vier punten voorsprong op Steve Ramon (225 tegenover 221).

Voor de 29-jarige Maschio is het zijn eerste wereldtitel. Hij maakte zijn debuut in de 125cc in 1993, zijn eerste GP won hij in 1995 in Spanje. Vorig jaar probeerde de Fransman het zonder veel succes even in de 250cc. Dit jaar besloot hij terug te keren naar de 125cc, won hij vier GP's en mag hij zich de nieuwe wereldkampioen noemen.

Patrick Caps, die opgaf, is derde in het WK-eindklassement met 197 punten.


Smets gunt overwinning aan Garcia Vico
In de halfliterklasse heeft de Spanjaard Javier Garcia Vico de overwinning op zijn naam geschreven. De KTM-piloot dankt die zege aan zijn ploeggenoot Joël Smets. De Belg stopte op 10 meter van de finish om Garcia Vico voor te laten gaan. Door die tactische zet verdringt de Spanjaard de Belg Marnicq Bervoets van de derde plaats in het eindklassement van het WK.

Wereldkampioen Stefan Everts eindigde als derde voor zijn ploegmakker bij Yamaha, Marnicq Bervoets, en de Brit James Noble (Honda).

In het WK-eindklassement heeft Stefan Everts 268 punten, Smets 229 en Garcio Vico 224. Marnicq Bervoets is vierde met 222 punten.