BREDENE - Het gemeentebestuur van Bredene zegt dat er tot de zomer geen naturisme kan op het strand aan post 6. Schepen Jaak Deroo heeft de naturisten opgeroepen hun verstand te gebruiken. Toch gaat het gemeentebestuur en de politie geen heksenjacht ontketenen tegen de naaktzonners. Het bestuur reageert daarmee op de eerste naturisten die gisterennamiddag te zien waren op het Bredense strand.
Schepen Jaak Deroo is initiatiefnemer van het naaktstrand en laat geen twijfel over standpunt van het bestuur: ,,Het naaktzonnen wordt niet gedoogd. Het blijft verboden. Ons naaktstrand komt er pas vanaf 30 juni. Ik heb aan de Belgische Naturisten Vereniging gevraagd niet te provoceren. Maar niet alle naturisten zijn lid van die vereniging'', aldus Deroo aan persagentschap Belga.

Geen aanstoot

De Bredense hoofdcommissaris Eric Van Parijs zegt dat er dit weekend geen meldingen zijn binnengekomen van mensen die aanstoot nemen aan de naturisten die zich gisterenmiddag op het strand begaven.

,,Ik ga ook niet speciaal een patrouille op pad sturen om mensen te vatten", zegt Van Parijs. "Maar als er klachten komen, treden we op. Ook als er meer naturisten zouden komen en er overlast zou zijn, sluit ik niet uit dat er controles gebeuren. We volgen de zaak op de voet en zorgen dat het niet zal uitdeinen'', aldus de Bredense politiecommissaris.

Woensdag vergaderen de gemeentebesturen van Bredene en De Haan samen met alle partijen. ,,Ook de politie, procureur en de natuurverenigingen zitten rond tafel. Daar beslissen we hoe we de zone praktisch zullen inrichten en waar bijvoorbeeld borden worden geplaatst om het strand aan te kondigen '', aldus Jaak Deroo.