OOSTENDE - De socialistische overheidsvakbond ACOD trekt aan de alarmbel over het aanhoudend tekort aan personeel bij de diensten Elektromechanica bij de Administratie Ondersteunende Studies van Opdrachten (AOSO) van het Departement Leefmilieu en Infrastructuur van de Vlaamse Gemeenschap.

,,De dienst Elektromechanica staat in voor het onderhoud van elektromechanische uitrustingen zoals pompen en beweegbare constructies zoals bruggen en verkeerslichten'', zegt Hilaire Berckmans van de ACOD. De dienst zorgt onder meer voor het onderhoud van beweegbare bruggen.

Onderbezet

Er is met een chronische onderbezetting van de diensten. Die werd al herhaaldelijk aangeklaagd sedert oktober 2000 maar zonder resultaten. ,,Zelfs al werft men op korte termijn aan dan is er nog een inwerkperiode nodig en blijft een periode van onderbezetting bestaan, net nu de complexiteit van het werk verder toeneemt, onder meer door de expansie van de havens'', zo luidt het.

Een politiek van uitbesteding aan private ondernemingen is negatief uitgevallen, beweert de vakbond. Net na de vakantie wordt de situatie nog eens aangekaart bij de diensten in Brussel en bij minister Steve Stevaert.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in