ZEEBRUGGE - De NMBS heeft zaterdag in Zeebrugge haar nieuwste station geopend. Meteen een primeur voor de kust. Het station Zeebrugge-strand ligt immers op amper 100 meter van de zeedijk en het strand. Voor Zeebrugge is het nieuwe station een bijkomende toeristische troef. Hoewel er vanuit lokale handelskringen vragen zijn waarom de trein er tijdens het hoogseizoen enkel tijdens het weekend stopt.

Vanaf 10 juni zullen regelmatig passagierstreinen naar Zeebrugge-strand rijden. Dit echter alleen tijdens het weekend en op feestdagen. Op andere momenten rijden de treinen nog altijd door naar het station Zeebrugge-dorp. Dat station ligt immers dichter bij de bebouwing en de technische school Onze-Lieve-Vrouw ter Duinen.

Het nieuwe station is niet veel meer dan een voetgangerstunnel en een 300 meter lang perron. Veel dienstverlening is er niet: geen loketten of biljetautomaten. Aan het comfort is wel gedacht. De perronhoogte bedraagt 75 cm. Daardoor kunnen reizigers makkelijk op- en afstappen, ook met reiskoffers of kinderkoetsen. Op de trein wachten kan in enkele schuilhuisjes. De NMBS investeerde 14 miljoen frank in het nieuwe station.

De handelaars uit Zeebrugge-Bad hadden graag gezien dat de treinen elke dag tijdens het seizoen in Zeebrugge-strand stopten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig