JERUZALEM -- De Israëlische premier Ariel Sharon en de Palestijnse premier Ahmed Qorei hebben afgesproken dat ze elkaar volgende week zullen ontmoeten. Dat hebben zowel Palestijnse als Israëlische bronnen bevestigd.
Een datum voor de ontmoeting staat nog niet vast, maar volgens de krant Haaretz wordt het dinsdag 16 maart. De dagorde zou komende zondag worden bepaald bij een onderhoud tussen de kabinetschefs van Sharon en Qorei.

Sharon en de in oktober aangetreden Qorei hebben elkaar nog niet ontmoet, omdat ze er tot nu toe niet in slaagden het eens te worden over een agenda. Qorei wil Sharon alleen ontmoeten als hij er zeker van is dat die ontmoeting iets oplevert, bijvoorbeeld een versoepeling van de beperkingen die Israël de Palestijnen heeft opgelegd. Het is niet duidelijk of Sharon Qorei nu toezeggingen heeft gedaan.

Israëlisch leger doodt vier Palestijnen
Undercover-eenheden van het Israëlische leger hebben vandaag vier gewapende Palestijnse extremisten gedood in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever. De vier waren lid van de Al-Aqsa Martelarenbrigade, een radicale groepering die banden heeft met de Fatah-beweging van Yasser Arafat.

Het Israëlische leger zei dat de undercover-soldaten Jenin waren binnengegaan om een voortvluchtige te arresteren. Ze beschoten de vier mannen toen die hun wapens op de soldaten richtten.

Weer Israëlische inval in Rafah
Vanmorgen zijn Israëlische troepen het vluchtelingenkamp Rafah in de Gazastrook binnengetrokken. Ze omsingelden twee huizen, waarna er vuurgevechten uitbraken met Palestijnen, zeiden bewoners van Rafah. Het leger bevestigde dat er troepen naar Rafah zijn gestuurd.

Het leger valt het aan de grens met Egypte gelegen Rafah dikwijls binnen, meestal om tunnels te vernietigen die worden gebruikt om wapens uit Egypte naar Gaza te smokkelen.