Een diepe depressie ligt vandaag met haar kern over het zuiden van de Oostzee tussen Polen en Zweden. Langs de westelijke flank ervan voert een krachtige noordwestelijke stroming voor het seizoen koude en nog tamelijk onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin vormen zich boven de Noordzee gemakkelijk buien, die met de stroming mee ons land binnendrijven.

Morgen begint de dag meestal met veel bewolking en verspreid over het land valt er wat regen of een aantal buien. Hier en daar komen ook opklaringen voor. Het is koud met ochtendminima tussen 6°C in de Ardennen en 12°C aan de Kust. In de loop van de dag verandert het weerbeeld overigens niet zo veel. Het is meestal zwaarbewolkt met geregeld een aantal buien. Tussendoor zijn er ook drogere periodes en af en toe is er ruimte voor een streepje zon. Wel blijft de bewolking de hoofdrol spelen. De aangevoerde lucht is nog steeds koud voor de eerste decade van september en dat vertaalt zich in de maxima. Die liggen tussen een 10°C over de Ardense Hoogten tot 14 of 15°C in Vlaanderen. Aan zee kan het kwik 16°C halen. De wind waait matig of vrij krachtig, aan zee vrij krachtig of krachtig uit noordwestelijke sector, met rukwinden tussen 50 en 70 km/u. Tegen de avond neemt de wind een ietsje gas terug.

Morgennacht is er eerst nog veel bewolking met verspreid over het land een aantal buien. Na middernacht wordt het in de westelijke landshelft stilaan droger en later komen daar ook opklaringen tevoorschijn. Elders blijft er veel bewolking met tot de ochtend kans op buien. De minima liggen tussen 6 en 12°C . De noordwestenwind blijft matig of vrij krachtig aan zee, in het binnenland neemt hij verder gas terug.

Vooruitzichten:

Dinsdag blijft het half- tot zwaarbewolkt en vooral in de oostelijke landshelft is er nog kans op buien. Tegen de avond wordt het droger met een aantal opklaringen. Het is koud met maxima rond 14 of 15°C.

Woensdag ziet er voorlopig de beste dag uit van de week. Het blijf droog en er zijn naast wolkenvelden ook geregeld perioden met zon. Dat vertaalt zich ook in de maxima, die tot 17°C oplopen.

Donderdag begint droog, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en later volgt al opnieuw regen. Voor de regen uit kan het nog 17°C worden, maar later wordt terug frissere lucht aangevoerd.