JERUZALEM -- Bij een schietpartij tussen Israëlische militairen en Palestijnse politieagenten op de Westoever is vannacht een Palestijn om het leven gekomen. Het slachtoffer zou in de vuurlinie terecht zijn gekomen toen Palestijnen vanuit een politiebureau in de buurt van Ramallah het vuur openden op Israëlische militairen in Ofra en de militairen het vuur beantwoordden.
Kort daarvoor had Israël volgens Palestijnse zegslieden drie grond-grondraketten afgeschoten op het gebied ten noorden van Gaza-Stad. De raketten troffen een verlaten politiebureau, een bureau van Fatah en een woonhuis in Beit-Lahiya. De elektriciteit viel uit en vier mensen raakten gewond, onder wie een kind van tien.

Raketten

Het zou voor het eerst in de nu zes maanden durende Palestijnse opstand zijn dat Israël dit soort raketten inzet. Het leger wil niet zeggen welke wapens waren gebruikt. Maar een Israëlische functionaris heeft bevestigd dat er geen helikopters waren gebruikt bij de represailleaanval. Deze volgde nadat Palestijnen mortiergranaten hadden afgeschoten op Nahal Oz, een Israëlische kibboets net buiten de Gazastrook.