DODA - Twee gewapende mannen hebben op de laatste dag van de regionale verkiezingen in de Indische deelstaat Kasjmir een kiesbureau aangevallen. Daarbij kwamen twee politiemannen en een aanvaller om het leven. Vermoedelijk gaat het om een actie van radicaal-islamitische separatisten..
Twee mannen gooiden granaten naar een stembureau in Doda alvorens het vuur te openen met machinegeweren. Twee politiemannen werden gedood en vijf raakten gewond vooraleer de veiligheidsdiensten, die op de daken rond het gebouw hadden postgevat, een van de aanvallers neerschoten. De andere rebel slaagde er blijkbaar in te ontsnappen.

Het stembureau bevindt zich in Doda, de hoofdstad van het bergachtige district Doda, waar rebellen de afgelopen maanden zeer actief zijn. Vandaag wordt in Indisch-Kasjmir de vierde en laatste fase van de verkiezingen gehouden. Zo'n 80.000 militairen en agenten ter plaatse moeten voorkomen dat ook deze fase met veel geweld gepaard gaat. Desondanks werden sinds 2 augustus al 700 mensen gedood bij het geweld. Gisteren werden twee politieagenten bij een bomaanslag gedood in het plaatsje Bangra.

Militante moslims, die zich tegen het Indische bestuur over Kasjmir verzetten, wijzen de verkiezingen af. Zij dreigden kandidaten en kiezers te doden. Kasjmir is de enige Indische deelstaat waar de meerderheid van de bevolking moslim is.