Na het onstuimige weekend met zware onweersbuien en plaatselijk wateroverlast, komt de atmosfeer wat meer tot rust. Een erg zwak wigje van hogedruk, verbonden aan een kern van hogedruk over de Golf van Biscaye kan de buien op de meeste plaatsen sterk beperken. Er wordt evenwel koele lucht aangevoerd in een strakke westelijke luchtstroming.

Morgen is het vrij koel in de ochtend met minima tussen 11 graden in de Ardennen en 14 graden aan de Kust. Er zijn flink wat wolkenvelden aanwezig, maar tussendoor kan de zon toch wel even tevoorschijn komen. Hier en daar is er kans op een buitje, maar het grootste deel van de dag is het evenwel droog. Na de tropische temperaturen van vorige week, wordt het toch wel even wennen aan de koele westelijke luchtstroming met maxima uiteenlopend van 17 graden in de Hoge Venen tot hooguit 22 graden in de Kempen. Daarbij waait er een matig briesje uit het westen, windkracht 3 tot 4.

Morgenavond en Morgennacht wordt het droog, maar domineren wolkenvelden nog steeds het weerbeeld. De wind luwt in de loop van de nacht tot zwak en krimpt naar het zuidwesten, windkracht 2. Er kan dan lokaal wat nevel of een mistbank gevormd worden. Het wordt een koele nacht met minima tussen 10 en 13 graden, wat evenwel de nachtrust ten goede zal komen.

Vooruitzichten:

Een omvangrijke depressie neemt stilaan post op de Noordzee en zal nagenoeg de hele week ons weer bepalen. De aangevoerde lucht is koel en vrijwel iedere dag is er kans op enkele buien of wat regen. De typisch Belgische zomer is aangebroken.

Dinsdag kan het echter nog geruime tijd droog blijven en is er aanvankelijk ook wat zon. Het kwik kan daarbij klimmen tot een landelijk gemiddelde van 21 graden. Na de middag brengt een storing vanuit het westen wat regen of enkele buien met zich mee. Woensdag zijn er talrijke wolkenformaties aanwezig. Zo nu en dan ontstaan er buien en het wordt erg winderig. In de buien kunnen er zelfs windstoten voorkomen tussen 50 en 70 km/u. De maxima zijn begrepen tussen 17 en 21 graden. Ook donderdag wordt het nog niet beter. Het is meestal half tot zwaar bewolkt en er waait een strakke wind. Geregeld ontstaan er buien, die klaarblijkelijk wat frequenter zullen voorkomen in de noordelijke provincies. Het blijft eerder koel met maxima tussen 17 en 20 graden.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)