Een krachtig hogedrukgebied met kern boven de lage landen brengt een rustig weertype. Morgen is het grijs en mistig, maar de dagen erna zal de zon opnieuw af en toe van de partij zijn. Het hoog blijft namelijk stationair boven West-Europa.
Bovendien is de bewolking plaatselijk dik genoeg om enkele druppels motregen los te laten. Deze motregen op een koude ondergrond kan vooral in de Ardennen leiden tot soms gladde wegen. In Vlaanderen zijn vooral viaducten gevoelig voor enige gladheid.
In de loop van de dag wordt het zicht geleidelijk aan wat beter, maar het blijft een groot deel van de dag nevelig. De kans op wat (mot)regen wordt een stuk kleiner na de middag. De luchtdruk is nochtans hoog (meer dan 1030 hPa) en vanwege de nabijheid van dat hoog staat er nauwelijks wind. Het kwik blijft in de Ardennen schommelen rond het vriespunt. In Vlaanderen wordt het maximaal een graad of 4.
's Nachts draait de wind naar het oosten, maar blijft zwak, windkracht 1 of 2. De grijze, laaghangende wolken zullen langzaamaan wat breken en sporadisch is de sterrenhemel te zien. Toch blijft het meestal zwaarbewolkt tot betrokken. Er ontstaat opnieuw nevel of dichte mist, die kan aanvriezen. Het kwik duikt immers op vele plaatsen onder het vriespunt met minima van 0 graden aan de Kust tot -3 graden in de Hoge Venen.
Vooruitzichten:
Dinsdag herstelt het weer zich wat. Met een zeer zwakke continentale stroming wordt beetje bij beetje aan de lage wolken geknabbeld. Na het opruimen van het ochtendgrijs kan dan ook in de namiddag de zon af en toe gezien worden bij maximaal een graad of 3.
Woensdag houdt het rustige weer aan. De nevel en mist nemen de eerste uren van de dag voor zich en daarna zijn er af en toe zonnige perioden. De wind is hierbij zwak en waait uit het zuiden.
Donderdag staat er nog steeds nauwelijks wind uit een zuidoostelijke richting. Bij maxima rond een graad of 3 wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. In de Ardennen liggen de maxima om en bij het vriespunt.