WASHINGTON - Op het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn sporen van de miltvuurbacterie gevonden. Een woordvoerder verklaarde dat het poeder opdook in een postkamer van het gebouw in Washington. Afgelopen weekeinde is de ruimte ontsmet.
Tot nu toe leek het Pentagon miltvuurvrij, nadat de bacterie op diverse andere plaatsen in de VS was aangetroffen.

Eerder vandaag werden ook miltvuursporen aangetroffen in de kantoren van de burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, en in een veteranenhospitaal in Washington.

Die gevallen zouden volgens de autoriteiten te wijten zijn aan ,,kruisbesmetting''. Bij NBC werden vorige maand al miltvuursporen opgemerkt. Kennelijk is het postpakket aan Giuliani's kantoor -- waarin een videoband zat verpakt -- toevallig met overgebleven sporen in aanraking gekomen. Er zijn vooralsnog geen medewerkers van Giuliani ziek geworden.

De miltvuursporen die in het hospitaal zijn gevonden zijn mogelijk op een zelfde manier binnengekomen. De post voor het hospitaal wordt verwerkt in het postsorteercentrum waar eerder de miltvuurenveloppe aan senator Tom Daschle werd gesorteerd. Ook in het veteranenhospitaal zijn geen mensen ziek geworden door de besmette brief. De vijf mensen die in de postkamer werken slikken al enige tijd antibiotica.