LONDEN - Een half jaar na zijn terugkeer uit Brazilië is de beruchte Britse posttreinrover Ronald Biggs opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Zijn familie meldde dat de 72-jarige Biggs in zijn cel onwel was geworden en bloed spuugde, en daarom afgelopen vrijdag vanuit de streng bewaakte gevangenis Belmarsh naar een Londense kliniek is overgebracht. Zijn toestand is stabiel, zei een ziekenhuiswoordvoerder.
Ook in augustus lag Biggs enige tijd in het ziekenhuis. Hij moest toen een bloedtransfusie ondergaan. In juni lag hij korte tijd in het Queen Elizabeth Hospital omdat werd gevreesd dat hij opnieuw door een beroerte was getroffen.

Biggs was al ruim dertig jaar op de vlucht voor de Britse justitie toen hij begin mei vrijwillig naar Groot-Brittannië terugkeerde, om er het restant uit te zitten van de gevangenisstraf die hij kreeg voor zijn aandeel in wat als de 'roof van de eeuw' de geschiedenis inging. Biggs werd na de overval op de posttrein van Glasgow naar Londen tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld. In 1965 wist hij op spectaculaire wijze uit de gevangenis te ontsnappen, waarna hij jarenlang ongestoord in Brazilië kon leven.

De buit van de overval, die Biggs samen met veertien medeplichtigen moest delen, bedroeg 2,6 miljoen pond.