BRUSSEL - De advocaten van FLV Fund Korea hebben een rechtszaak ingeleid tegen de Hanvit Bank. Daarin eisen ze de terugbetaling van de 30 miljoen dollar, die de Zuid-Koreaanse bank ten onrechte zou hebben geïnd, dat staat vandaag te lezen in een persbericht.

Concreet zal FLV Fund, met het oog op de afsluiting van het boekjaar 2000 in het vierde kwartaal 1,46 dollar per aandeel afboeken. De maatregel heeft betrekking op een bedrag van 30 miljoen dollar dat FLV Fund naar een rekening bij de Hanvit Bank Zuid-Korea transfereerde met de bedoeling een lokale vestiging te openen.

Anderhalve maand geleden werd bekend dat bovenstaand bedrag onrechtmatig was verpand ten gunste van John Seo, de voormalige voorzitter van L°H Korea. De inpandgeving zou zijn mogelijk gemaakt door een onrechtmatig aangestelde raad van bestuur van FLV Fund Korea. FLV Fund beweert dat het daarvan zelf niet op de hoogte was en dat het de inpandgeving van zijn fondsen nooit heeft goedgekeurd of zelfs overwogen.

Ondanks de stappen die de advocaten van FLV Fund Korea ondernamen om het onrechtmatige pand te bevriezen en de validiteit van het pand te weerleggen, heeft de Hanvit Bank besloten om zich het pand toch toe te eigenen.

De advocaten van FLV Fund Korea hebben nu dan ook een rechtszaak ten gronde ingeleid tegen Hanvit Bank, waarin ze de terugbetaling eisen van de 30 miljoen dollar. Een eerste hoorzitting, waarop waarschijnlijk het tijdschema van de rechtszaak zal vastgelegd worden, is voorzien in de loop van de maand februari.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig