GAZA -- De Israëlische regering heeft alle leveringen van brandstof in de Gazastrook stilgelegd. De maatregel komt na de Palestijnse zelfmoordaanslag vrijdag in Tel Aviv. Een Israëlische woordvoerder heeft dat meegedeeld.

Meteen al vanmorgen waren de gevolgen van de maatregel voelbaar. De benzinepomphouders verhoogden de prijzen drastisch. Israël zou van plan zijn de boycot voort te zetten, ook als alle brandstofvoorraden in de Palestijnse gebieden op zijn.

Staakt-het-vuren

De Palestijnen hebben Israël vandaag opgeroepen om hun bereidheid het staakt-het-vuren te respecteren ,,niet langer in twijfel te trekken''. De Palestijnen vinden dat zij het zaterdag door Yasser Arafat uitgeroepen staakt-het-vuren goed naleven, de Israëliërs zeggen er niet veel van te merken.

Door een schietpartij tussen Israëlische militairen en Palestijnen in het zuiden van de Gazastrook nabij de grensovergang Rafah zijn vandaag tien gewonden gevallen. Volgens Palestijnse ziekenhuisfunctionarissen zijn acht Palestijnen gewond, onder wie drie ernstig. Twee Israëlische militairen raakten licht gewond. Beide partijen geven elkaar de schuld van het incident.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig