CORDOBA - Vannacht werd in het Argentijnse Cordoba de vijfde manche van het wereldkampioenschap rally op gang geschoten. De piloten reden twee korte proeven in een dikke mist, waardoor er toch al belangrijke tijdsverschillen te noteren vielen. De Schot Colin McRae (Ford Focus) is de eerste leider. Bruno Thiry (Skoda) is voorlopig zevende, Freddy Loix (Mitsubishi) twaalfde.
McRae, tot op vandaag zonder WK-punten, zette twee keer de beste tijd neer voor zijn Spaanse teammaat Carlos Sainz. De twee voeren dan ook als nummers één en twee de tussenstand aan. De tweede plaats van de Spanjaard (op 5.3 seconden van McRae) is opmerkelijk, want hij heeft gezondheidsproblemen. Een geknelde zenuw bezorgt Sainz een soms bijna niet te harden pijn. ,,Pijnstillers zijn op dit ogenblik de enige oplossing. We hopen dat hij het vier dagen volhoudt'', hoor je bij Ford.

Goed nieuws ook uit het Belgische kamp: Thiry maakte een goede start; hij staat voorlopig op een zevende plaats op net geen 12 seconden. ,,De wagen bekoort mij en ik kijk uit naar het verdere verloop van de wedstrijd. We hebben weinig ervaring met de Octavia op dit terrein, maar we hebben een solide wagen en ik sluit een goed resultaat niet uit'', aldus onze landgenoot. Thiry nam ruim afstand van zijn Duitse teamgenoot Armin Schwarz, die pas op een 14de stek staat.

Freddy Loix startte voorzichtig in zijn Lancer vanwege de dikke mist: ,,Het was te mistig om voluit te gaan, of om risico's te nemen. Maar de wagen voelt goed aan. Zoals ik al eerder vertelde, dit is de beste Mitsubishi die ik ooit mocht besturen op gravel. Ik kijk uit naar de langere proeven.'' Loix is 12e op 13.5 seconden van de leider.

Vandaag staan er nog zes klassementsproeven op het programma.

 • Tussenstand WK-rally Argentinië (na 2 KP's):

 • 1. Colin McRae/Nicky Grist (GBr/Ford Focus WRC) 4:53.0

  2. Carlos Sainz/Luis Moya (Spa/Ford Focus WRC) op 5.3

  3. Petter Solberg/Philip Mills (Noo-GBr/Subaru Impreza WRC) 7.6

  4. Richard Burns/Robert Reid (GBr/Subaru Impreza WRC) 9.0

  5. François Delecour/Daniel Grataloup (Fra/Ford Focus WRC) 10.5

  6. Marco Blazquez Roura/Farrero Marcader (Spa/SEAT Cordoba WRC) 10.6

  7. Bruno Thiry/Stéphane Prevot (BEL/Skoda Octavia WRC) 11.9

  8. Alister McRae/David Senior (GBr/Hyundaï Accent WRC) 12.0

  9. Tommi Makinen/Risti Mannisenmaki (Fin/Mitsubishi Lancer Evo) 12.2

  10. Marcus Gronholm/Timo Rautiainen (Fin/Peugeot 206 WRC) 12.6

  ...

  12. Freddy Loix/Sven Smeets (BEL/Mitsubishi Carisma GT) 13.5

  U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig