KADUNA - In Nigeria is donderdag een 27-jarige man opgehangen die door een islamitische rechtbank ter dood was veroordeeld wegens de moord op een vrouw en haar twee kleine kinderen. Het was voor zover bekend voor het eerst dat er een doodvonnis werd voltrokken op grond van de sharia, die vorig jaar in een twaalftal noordelijke staten werd ingevoerd.
Het doodvonnis werd in bijzijn van familieleden van de slachtoffers voltrokken in de gevangenis van Kaduna. De afgelopen maanden zijn zeker twee mensen ter dood veroordeeld door middel van steniging wegens seksuele misdrijven. De veroordeelden zijn in beroep gegaan. Van verschillende mensen is op grond van de sharia een hand afgehakt wegens diefstal en anderen hebben in het openbaar zweepslagen ondergaan.

De invoering van de sharia heeft in de noordelijke staten tot botsingen geleid tussen christenen en moslims, waarbij duizenden doden zijn gevallen. De sharia is officieel alleen van toepassing op moslims, maar christenen vrezen desondanks voor hun rechten en vrijheid.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig