ATHENE - Zware sneeuwbuien hebben vandaag het openbare leven in de Griekse hoofdstad Athene en de Egeïsche kustprovincies van Turkije ontwricht.
In sommige wijken van Athene viel de stroom uit en op wegen ten noorden van de stad moesten automobilisten sneeuwkettingen om de banden leggen. Op sommige plaatsen lag een pak sneeuw van veertig centimeter dik, maar in het centrum van de hoofdstad bleven de sneeuwvlokken niet liggen. Op gladde wegen rond Athene deden zich volgens de politie zeker tachtig ongelukken voor. Het aantal gewonden was onbekend. Vanwege de harde wind en hoge golven mochten alleen de veerboten naar nabijgelegen eilanden in de Saronische Golf uitvaren. De luchthaven ten noordoosten van Athene bleef open, alleen in de vroege ochtend werden enkele vluchten geschrapt.

Aan de Turkse kust sneeuwde het voor het eerst sinds bijna tien jaar. In Istanbul liepen auto's en bussen vast in de sneeuw en moesten mensen te voet naar hun werk. Scholen en universiteiten werden gesloten en op de beurs werd de aandelenhandel opgeschort. Ook de veerdiensten over de Bosporus en het vliegverkeer ondervonden veel hinder. Tot degenen die in Istanbul strandden, behoorde de Japanse minister van buitenlandse zaken Makiko Takana, die haar vlucht naar de hoofdstad Ankara geannuleerd zag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig