OOSTENDE - Radio Contact heeft vrijdag bij het parket van Antwerpen klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen Frank Verstraeten. Dat werd vandaag bekendgemaakt door Rudy Dierckx, directeur van Radio Contact Vlaanderen. Verstraeten, de baas van de Antwerpse dancing Zillion zit nog steeds in voorhechtenis in verband met een vermeende enscenering van een homejacking.

De klacht heeft te maken met de toekenning van de erkenning tot landelijke radio die werd verleend aan 4FM. De klacht werd ingediend door de NV Vloro, een vennootschap die deel uitmaakt van de Groep Radio Contact en zelf ook een aanvraag indiende voor een erkenning als landelijke radio.

Op 6 september besliste het Vlaams Commissariaat voor de Media dat Q-Music en 4FM een nationale licentie kregen toegewezen. Rudy Dierckx: ,,we worden geconfronteerd met een aantal geruchten en feiten en willen daar het fijne van weten. Zo kende het aandeel van Think Media (die voor 50 procent eigenaar is van 4FM) één dag voor de toekenning van de licenties een koersopstoot van 20 procent. Er bestaan indicaties dat Frank Verstraeten, die een aandeelhouder van Think Media is, de aandelenhandel heeft gemanipuleerd. Dit soort voorkennis is strijdig met de wet op de financiële transacties''.

Radio Contact formuleerde ook een tweede klacht met burgerlijke partijstelling over de geruchten en persberichten rond de toekenning van de radiolicenties.

,,Indien Frank Verstraeten inderdaad de handelingen stelde waarover vermoedens bestaan, dan heeft 4FM ten onrechte een erkenning tot landelijke radio gekregen, waardoor Radio Contact geen aanspraak meer kan maken op een erkenning. Radio Contact heeft dan door deze feiten zeer grote schade geleden'', aldus Rudy Dierckx.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig