De Sint Maartensstoet is het hoogtepunt van het tweedaags Sint Maartensfeest. Deze stoet, die op 9 november door de centrumstraten trekt, wil zich een hoge reputatie aanmeten. ,,Dit jaar worden er weinig nieuwe ingrediënten aan ons Sint Maartensfeest toegevoegd'' zegt voorzitter Theo Van Iseghem.

De festiviteiten worden hier ingezet op 8 november met de derde editie van de Sint Maartensavondtocht. Het wordt culinair genieten langs een traject van zeven kilometer met acht haltes. Kersvers secretaris Luc Vanneste gooit de armen in de lucht als men hem om kaarten vraagt voor dit evenement. ,,Alles is spontaan volgeboekt. De zevenhonderd smoeffelaars zijn bekend en om het beheersbaar te houden beperken wij ons tot die zevenhonderd eerste inschrijvingen'' aldus Luc Vanneste.

Op 9 november is nog alles mogelijk. Kinderen kunnen om 10 uur versierde bieten binnen brengen in de tent op het Marktplein. De jeugdraad keurt en zorgt voor een mooie prijzentafel. Om 16.30 uur wordt Sint Maarten op het gemeentehuis ontvangen. Ook Miss Belgium Beauty zal er zijn...


Kinderfeest
Vanaf 17.00 uur wordt gestart met kinderanimatie. In de centrale tent is er een gratis schminkstand. Een knotsgekke fanfare neemt even later de kinderen op sleeptouw.

Om 18.00 uur start vervolgens de 22ste Sint Maartensstoet in de Motestraat. Vier muziekmaatschappijen en meer dan twintig groepen vormen samen deze stoet die doorheen de centrumstraten van de gemeente trekt.

,,Speciaal voor de kinderen hebben wij een voorbehouden kijkzone voorzien naast de eretribune. Zij krijgen een speciale plaats in de tent om er na de stoet te genieten van de Sint Maartenskoek en warme chocomelk. In de feesttent is er kinderanimatie met Mister Boullart'' zegt voorzitter Theo Van Iseghem ons.

Na de stoet is er feest in de tent en in de verschillende herbergen rond het Marktplein.

Een feest van vuur en licht is de afsluiter van het Sint Maartensfeest om 23.00 uur. Dan wordt Pietje Pek verbrand en is er een vuurwerk, aangeboden door het gemeentebestuur. (MR)