Voor Frank De Winne naar de Kadettenschool in Lier trok, liep hij lager middelbaar onderwijs in Ledeberg. Zijn vroegere leerkrachten van het inmiddels tot Onze-Lieve-Vrouw College omgedoopte Sint-Gregoriuscollege hebben het wat moeilijk om zich heel veel over de jonge De Winne te herinneren, want ,,Frank was een stille, onopvallende leerling.''

Benoit De Kimpe uit Merelbeke was de leraar wiskunde van Frank De Winne in de eerste moderne. ,,Een knappe leerling, maar geen echte primus. Hij was wel sterk in wiskunde en wetenschappen, maar voor de rest viel hij eigenlijk niet op. Hij leek alles rustig vanop een afstand te volgen. Ik herinner me wel dat hij op zijn twaalfde later leraar wiskunde wilde worden'', zegt de Benoit De Kimpe die toch wel een beetje verrast is dat Frank het tot in de ruimte schopte.

Later zag De Kimpe Frank De Winne nog één keer terug. ,,Toen hij al kandidaat-ruimtevaarder was, kwam hij op uitnodiging van de oudleerlingenbond een voordracht geven in het college. Ik was wel onder de indruk, maar het viel mij vooral op dat hij de eenvoudige jongen van dertig jaar tevoren was gebleven'', aldus De Kimpe. (MT)