Het ging er vrolijk en kleurrijk aan toe in de Grenslandhallen. Dat kon ook moeilijk anders, want vijftig uitbaters van Cristal-cafés en hun vaste stamgasten traden er in het strijdperk voor de Gouden Tapkraan.

Zij konden punten verzamelen in een hele reeks proeven. Om 20 uur was de winnaar bekend. Het team van café De Babbeleire uit Bilzen nam de grote Gouden Tapkraan mee naar huis. Tweede en derde werden respectievelijk café Welkom uit Wintershoven en café In 't Kader uit Alken. Zij kregen een kleine gouden tapkraan.

De organisatie is al van eind jaren '80 in handen van de Brouwerij van Alken. De 1.500 Limburgse klanten die wilden deelnemen, moesten vooraf een rebus oplossen en een schiftingsvraag beantwoorden. Meer dan zeventig deelnemers losten de rebus op, maar de schiftingsvraag zorgde ervoor dat er nog vijftig overbleven. Die namen het maandag tegen elkaar op.

De proeven waren erg gevarieerd: van een kwis tot loopnummers en -- uiteraard -- een tapproef. De meeste lol hadden de deelnemers met de opblaas boobies. Om ter snelst moest men al pompend ballonnetjes doen stukspringen. Natuurlijk stelden die ballonnetjes de borstjes van een vrouwelijke stripfiguur voor.

Van ons krijgt café Chopin uit Alken alvast de meeste punten voor de best verklede groep. De ploegleden traden aan als pinten bier en legden daarmee het best de link naar de brouwerij.