De Leeuwse jongeren hebben er zes jaar geduld voor moeten opbrengen maar deze zaterdag is het zo ver: jeugdcentrum Laekelinde opent officieel de deuren. Sint-Pieters-Leeuw beschikt over één van de mooiste jeugdtrefpunten uit de regio.

Jeugdhuis Twidrio organiseerde in zijn eigen lokaal als onderdeel van het jeugdcentrum wel al sinds een paar maanden activiteiten, maar ondertussen raakten ook de polyvalente zaal, de vergaderzaal en de kantoren van de jeugddienst af. Sint-Pieters-Leeuw heeft de jeugd wat te bieden.

,,Een verademing voor de jeugd'', stelt jeugdconsulente Evi Wouters vast. ,,De nood aan een eigen stek was groot. Jeugdhuis Twidrio is sinds juli in de Laekelinde actief en heeft ondertussen 200 leden. Elke week nog zien we hier jongeren uit Sint-Pieters-Leeuw die we nog nooit zagen'', vervolgt Evi Wouters.. ,,Grote stap voorwaarts is de polyvalente zaal die hoofdzakelijk als fuifzaal wordt gebruikt. De jeugddienst doet de reservatie van de zaal. Er lopen al vlot telefoontjes binnen. Jeugdverenigingen krijgen voorrang.

Dat is het bewijs dat de nood aan een eigen fuifzaal en een eigen stek groot was bij de Leeuwse jongeren.''

Naast jeugdhuis Twidrio en de polyvalente zaal bestaat de infrastructuur van het jeugdcentrum uit een ruime vergaderzaal voor o.a. de jeugdraad, de kantoren van de jeugddienst die inmiddels van het Colomakasteel naar de Laekelinde verhuisde en vanaf 2002 een Jongeren Informatiepunt, een ruimte waar jongeren alle mogelijke informatie vinden.

,,Trefpunt Laekelinde is nog niet af. Naast het jeugdgedeelte in de verbouwde boerderij, rest nog aan de achterzijde de verbouwingswerken voor voetbalploeg SK Leeuw met een kantine, kleedkamers, sanitair'', aldus schepen van jeugd en sport Jos Speeckaert en burgemeester Van Linthout.

Om het jeugdcentrum alvast te openen organiseren de jeugdraad, het jeugdhuis Twidrio en de jeugddienst zaterdag 29 september vanaf 21 uur de Nacht van de Leeuw. DJ's uit Leeuw en omgeving spelen zich de ziel uit het lijf tijdens een gratis fuif, waar tal van verrassingen in de lucht hangen. Voor de fuif, tussen 17 en 18 uur, is er eerst nog een panelgesprek over het jeugdbeleid in Sint-Pieters-Leeuw. (IDH)  • Nacht van de Leeuw op zaterdag 29 september vanaf 17 uur in het jeugdcentrum Laekelinde, Lotstraat 6 in Sint-Pieters-Leeuw.