Een ambtenaar van de gemeentelijke milieudienst kreeg gisteren de opdracht een partij vliegen te vangen in de Hoekstraat in het Retiese kerkdorp Schoonbroek. De ambtenaar werd opgetrommeld door een ongeruste buurtbewoner, die al enkele dagen een ongelijke strijd uitvocht met een uitgebreid leger vliegende insecten.

Volgens de bewoner woedde er een vliegenplaag in zijn buurt. Uit de inspectie van de milieudienst blijkt nu dat de plaag zich beperkt tot één woning in de Hoekstraat.

,,Op dit ogenblik zitten er overal meer vliegen dan normaal'', zegt een ambtenaar van de Retiese milieudienst. ,,Maar bij die ene man in de Hoekstraat is het aantal insecten inderdaad overdreven. Wat de oorzaak is van de plaatselijke plaag, weten we niet. Omdat de vliegen samentroepen voor het raam, vermoeden we dat de sapverf van de houten ramen er voor iets tussenzit. Maar we zijn daar absoluut niet zeker van. Daarom roepen we nu de hulp in van een deskundige. Wellicht gaat het slechts om een tijdelijk probleem.''