Onbekenden hebben niet minder dan 68.000 liter witte dieselolie gestolen uit de brandstofopslagplaats van BP Trading aan de Aarschotseweg. De inbrekers forceerden de toegangspoort om zo via de brandweg naar de achterkant van het bedrijf te rijden.

Verscholen tussen de bomen konden ze van op die plaats in alle rust hun slangen aankoppelen en de brandstof aftappen. Gezien de enorme hoeveelheid gaan de speurders ervan uit dat minstens twee vrachtwagenladingen werden ontvreemd. Na de inbraak sloten de daders het terrein slotvast af. De politie stelde ook vast dat een hoekpaal van de omheining rond het terrein werd vernield. Vermoedelijk zijn de daders er met hun vrachtwagen tegenaan gereden. De directie van Trading is voorzichtig met commentaar.

,,Het is de eerste maal dat we op dergelijke manier bestolen worden. De manier waarop de diefstal werd gepleegd en het feit dat de daders over tankwagens beschikten, doet vermoeden dat de daders vertrouwd zijn met de sector en ons bedrijf. De verkoopwaarde van de brandstof loopt in de miljoenen.''