Het nieuwe winkelcentrum M2, dat nog in volle opbouw is in Maasmechelen, opent op zaterdag 23 en zondag 24 maart de deuren. Initiatiefnemer is de internationale LSGI-SCC groep die al beheerder is van 69 winkelcentra in Europa en het Midden-Oosten. Het nieuwe centrum in Maasmechelen telt 62 winkels en stelt 450 personen tewerk.

Het nieuwe winkelcentrum M2 bestaat uit 62 winkels, restaurants en kiosken, een GB-supermarkt, een textielwinkelketen en een parkeerterrein voor 990 auto's. De tewerkstelling wordt geraamd op 450 mensen.

M2 ligt vlak bij de zone Pauwengraaf. Het past volledig in het strategisch plan van de gemeente, die de zeer verspreide handelsactiviteiten langs de grote wegen (vooral langs de rijksweg N78) wil concentreren in één gebied. Andere doelstellingen zijn een verruiming van het bestaande aanbod en betere parkeermogelijkheden.

Promotor van het nieuwe centrum is de Franse groep LSGI-Groep SCC. De promotor houdt rekening met een potentieel van ruim 350.000 kopers; ook al omdat het centrum vlakbij de Nederlands-Belgische grens ligt.

De plaatselijke handelaars krijgen voorrang om een winkelruimte te huren. Daarnaast werd gezocht naar lacunes in het commerciële aanbod om in te spelen op de vragen en de noden. (MVZ)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig