Het Maasmechelse gemeentebestuur sloot enkele jaren geleden een mobiliteitsconvenant af. Die bepaalt dat de Zetellaan moèt worden afgesloten ter hoogte van Euroscoop. ,,Als gemeentebestuur moèten we dus wel de uitspraak ten gronde afwachten'', reageert burgemeester Wim Terwingen (CD&V) op de uitspraak in beroep over het kort geding dat uitbater Dillen van het benzinestation instelde.

Dillen bedong in kort geding en in beroep dat de Zetellaan moet open blijven voor doorgaand verkeer. De rechter oordeelt dat dit noodzakelijk is opdat zijn benzinestation bereikbaar blijft.

,,Officieel kennen we het vonnis niet'', vertelt burgemeester Terwingen, ,,maar als gemeente moeten we blijven procederen. De bouwvoorschriften die vastliggen via de mobiliteitsstudie voor de ontsluitingsweg, stipuleren dat de Zetellaan moet worden afgesloten. We moeten dat dus uitvoeren. Daarom rest ons geen alternatief dan de uitspraak ten gronde af te wachten. Volgt deze rechter het vonnis van de beslagrechter, dan is onze rol uitgespeeld en kan Stedenbouw naar de rechter stappen.''

Dit kan dus een kwestie van jaren worden. Wellicht moeten dus andere 'uitwegen' worden gezocht voor de Zetellaan. (LCM)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig