Gerrit De Cock en Reinert D'haene -- samen De Beenhouwerij -- beleven spannende dagen. Zaterdag gaat hun programma Koel Bewaren in première in de Westrand. Het tweetal brengt ,,een avondvullend, humoristisch percussiespektakel''.

De opnames voor Big Brother waren nauwelijks achter de rug, of Gerrit De Cock stortte zich met Reinert D'haene volop in de repetities voor Koel bewaren , zeven dagen op zeven. De première nadert met rasse schreden, de zenuwen en de adrenaline steken de kop op.

,,Er zitten drie verschillende onderdelen in ons optreden'', vertelt Gerrit. ,,Er zijn de muzikale nummers die we spelen op de percussieinstrumenten. We hebben ook tussenacts, die zijn wat luchtiger en visueler om het drumgeweld wat af te wisselen. Dan spelen we op potten en pannen, ijspegels, .... Het derde luik zijn 3D-animatiefiguurtjes. Ze heten Woepie en Noëlla''.

,,Het is niet onze bedoeling zeventig minuten zware percussie op de mensen los te laten'', zegt Reinert. ,,We willen het publiek wel een toffe avond bezorgen. Percussie staat daarbij centraal. We hebben voor onze derde toernee ook meer aandacht besteed aan het decor''.

En dat decor en de belichting staan allemaal in het teken van beenhouwers en koel bewaren: ijsblokken, ijspegels, de twee muzikanten dragen zowaar een wit slagersjasje. ,,Het is onze derde productie, maar het is ook de duurste'', merkt Gerrit op, ,,en zonder subsidies! We leggen de lat ook telkens hoger''.

,,Onze voorstelling groeit naarmate we ze vaker spelen'', beschrijft Reinert. ,,Vooral bij de humoristische delen is er veel interactie met het publiek. Vorig jaar was onze toernee eigenlijk gedaan toen de voorstelling op haar hoogtepunt was. We raken ook altijd meer op elkaar ingespeeld. Dat is het vervelende van een première: dat is altijd je stroefste voorstelling. Al hebben we nu de ervaring van de vorige producties.''

De voorstelling van zaterdag is bijna uitverkocht. De andere speeldata van de Beenhouwerij vindt u vanaf zaterdag op de website: www.beenhouwerij.be.

  • Zaterdag 26 januari om 20.30 uur in cc Westrand, Kamerijklaan in Dilbeek. Tickets 10/8,5 euro. Info en reserveren 02-466.20.30.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig