Het stadsbestuur en het OCMW stelden gisteren 'Wonen in Mechelen' voor: een handige gids met een antwoord op alle vragen over kopen, huren, bouwen of verbouwen van een woning in de Dijlestad. Vanaf volgende week gaat ook de website met alle info over beschikbare handelspanden in Mechelen online.

,,Mechelen herprofileren als woonstad is één van de belangrijkste beleidsopties van het huidige stadsbestuur'', zegt schepen van ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing Jowan Lamon. ,,Naast bedrijven moeten ook de werknemers van die bedrijven de weg naar Mechelen vinden. We rekenen vooral op de terugkeer van jonge gezinnen naar de stad.''

5.000 nieuwe, kapitaalkrachtige Mechelaars wil de stad in deze legislatuur aantrekken. Om dat proces te stimuleren, werd op 1 februari 2001 De Woonwijzer geopend: een huis op de Wollemarkt waar (toekomstige) Mechelaars terechtkunnen met al hun vragen over wonen in Mechelen. De lancering van de gids 'Wonen in Mechelen' sluit aan bij dat initiatief.

,,De bedoeling van de gids is dubbel'', zegt Inge De Bruyn van De Woonwijzer. ,,Enerzijds inhoudelijke informatie geven over alles wat met wonen in Mechelen te maken heeft. Anderzijds de mensen verwijzen naar de juiste diensten.''


Woonsite
Waar kunt u terecht voor een bodemattest? Wat is een stedenbouwkundige vergunning? Welke verzekeringen moet u afsluiten? Welke zijn de mogelijke bouw- en verbouwpremies? Op al die vragen geeft 'Wonen in Mechelen' een klaar en duidelijk antwoord.

De website Mechelen Woonstad, die reeds enkele maanden geleden werd aangekondigd, gaat volgende week online. Deze site verzamelt alle informatie over panden die in Mechelen te huur of te koop worden aangeboden en wordt continu geüpdatet door het Centrummanagement.

,,Het gaat vooral om handelspanden'', zegt centrummanager Chris De Mey. ,,Maar sommige immobiliënkantoren spelen ons hun volledige aanbod door.''

'Wonen in Mechelen' wordt tweejaarlijks herdrukt en is verkrijgbaar in De Woonwijzer, het Infowinkeltje (Befferstraat 8), de dienst stadsvernieuwing en de bouwdienst (Befferstraat 25). (SCS)

  • Meer info bij De Woonwijzer, Wollemarkt 34, Mechelen, tel. 015-33.00.65, e-mail: woonwijzer.mechelen@pandora.be. De site van Mechelen Woonstad vindt u op www.mechelenwoonstad.be.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig