Het is me wat met die schoon mamzellen uit Mol. Nadat de schoonsten van 't land Tanja en Ann het provinciedorp al op de wereldkaart plaatsten, staat nu ook Miss Mol alias Sofie Vanhoof (18) uit Gompel in de nationale dagcouranten te pronken. Sofie won woensdag de grote Familie-wedstrijd van VTM.

Dat levert de blondine een gastrol op in de desbetreffende soap, een reis naar Egypte voor opnames én daarenboven mag ze een jaar lang gratis met een auto rijden, de benzine niet inbegrepen.

Sofie werkt nu nog als kassierster bij het warenhuis Intermarché in Balen. Maar als haar gastrol in Familie de springplank wordt voor een echte showbisscarrière is er opnieuw een Kempense legende in de maak. Na Tanja, van kleuterleidster tot kamikazepilote , nu Sofie, van kassa vier tot zeepster.

 • Wat we eerst willen weten: valt het mee om als kassierster met de euro te werken?
 • Sofie: ,,Die overgang is zonder problemen verlopen. Voor mijn kassa hebben nooit lange rijen klanten gestaan.''

 • Naar eigen zeggen ben je geen makkelijke tante.
 • ,,Dat klopt, je moet niet op mijn tenen gaan staan. Daarom: als ik een keuze mag maken voor de gastrol in Familie, dan gaat die uit naar een bitch : iemand met haar op haar tanden. Een van de opdrachten van de wedstrijd was een scene spelen met een andere kandidate. We waren twee vriendinnen die ruzie hadden over een vriend. Blijkbaar heb ik dat met overtuiging gedaan.''

 • Is het je droom om je job als kassierster te kunnen inruilen voor een carrière als actrice.
 • ,,Ik sta er niet echt om te springen. Alleen als de kans zich aanbiedt, zal ik ze niet laten liggen. Maar dit wordt nog maar mijn eerste akteerprestatie. De belofte is dat ik een jaar lang een gastrol mag spelen. Het zal van mijn acteertalenten afhangen of dat een grote of kleine rol wordt. We zullen maar afwachten.''

 • Een vraag die elke Mollenaar wakker houdt: weet jij hoe het komt dat Mol zoveel succesvolle missen voortbrengt?
 • ,,Er zijn er nog die mij dat woensdag kwamen vragen. Zit er daar in Mol een nest te broeden. Och, Mol is een mooie streek, het zal daar aan liggen zeker.'' (SJM)

  U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig