Vier gewapende en gemaskerde gangsters hebben woensdagavond even voor 23 uur het restaurant McDonalds aan de Antwerpseweg in Geel overvallen. De daders gingen ervandoor met een flink stuk van de daginkomsten en met een auto van een van de personeelsleden. De vluchtrichting is onbekend.

De overvallers waren blijkbaar erg goed op de hoogte van de gang van zaken bij McDonalds. Ze stormden, gewapend met twee pistolen en een geweer, kort na sluitingstijd het restaurant binnen. Vermoedelijk hebben ze zich schuil gehouden in het struikgewas en gewacht tot de laatste klant de deur uit was. Op dat ogenblik waren nog vijf personeelsleden aanwezig en werd de kassa gemaakt.

De overvallers die Engels, Nederlands en Arabisch praatten, namen alvast de inhoud van de kassa mee. Onder dwang duwden ze een personeelslid mee naar een aanpalende ruimte. De overvallers wisten duidelijk dat ook daar een geldsom wordt bijgehouden. Het personeelslid werd ruw aangepakt en liep een schram op in het gezicht. De boeven slaagden er ook in de contactsleutels van de auto van een van de personeelsleden te pakken te krijgen. Met een blauwe Ford Fiësta, nummerplaat RNC869, verdwenen de daders in de nacht.

De politie die toevallig patrouilleerde op de Pas, enkele kilometers verderop, was snel ter plaatse, maar van de daders waren uit het zicht verdwenen. Het personeel kon, gezien het feit dat de overvallers bivakmutsen droegen, slechts een summiere beschrijving geven. Drie daders waren ongeveer 1,70 meter groot, de vierde gangster was iets groter. De precieze omvang van de buit is niet bekend.

Het is niet de eerste maal dat het junkfood-restaurant aan de Antwerpseweg rond sluitingstijd wordt overvallen. De vorige overval gebeurde op 4 november van vorig jaar. Twee van de vijf bedienden die gisteren werden bedreigd, hebben ook de vorige overval meegemaakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig