Na zestien jaar houdt de Gistelse OCMW-secretaris Patrick Delanoeye (38) het voor bekeken. Delanoeye is niet steeds zo gelukkig met de gang van zaken bij het OCMW van Gistel, maar dat is ook vroeger nog wel zo geweest en volgens hem is dit dus niet de reden van zijn vertrek.

,,Ik heb er altijd op toegezien dat de beslissingen door de politici genomen werden en niet door mij. Zij blijven ten slotte verantwoordelijk voor het OCMW-beleid'', zegt Patrick Delanoeye.

Het aangekondigde vertrek van OCMW-secretaris Delanoeye is politiek spreekvoer in Gistel. ,,Dat is niet nodig hoor. Ik kreeg vorig jaar al een aanbod om in een privé-firma in de informaticabranche te gaan werken en kreeg onlangs nog een tweede aanbod. Als ik uiteindelijk wil veranderen, dan is het nu of nooit'', stelt de secretaris. ,,Toen ik hier als jonge knaap bij het Gistelse OCMW tot secretaris benoemd werd, zat de dienst al negen maanden zonder secretaris. Ik heb niemand gehad die mij tijdelijk bijstond. Als ik dat kan, dan zal iemand anders dat ook wel kunnen, zeker?''


Nieuwe kracht
,,Nu vertrek ik tussen begin augustus en begin oktober. Er is dus nog ruim voldoende tijd voor een nieuwe kracht om een tijdje samen met mij te draaien. Ik denk dat er voldoende gegadigden zullen zijn, want dit is een interessante job en boeiend voor iemand die ergens zijn schouders wil onder zetten. Ik zeg altijd 'Het kerkhof ligt vol met onvervangbaren''', aldus de afscheidnemende OCMW-secretaris.

Patrick Delanoeye neemt geen ontslag, maar verlof zonder wedde. Zijn opvolger kan dan ook ondertussen geen secretaris benoemd worden en zal ongetwijfeld een tijdelijk contract onder de neus geschoven worden. De huidige OCMW-secretaris heeft vier voorzitters 'versleten': André Vandecasteele, Noël Cordier, Sven Tulpin en Wilfried Claerhout. Momenteel werkt hij weer onder Cordier als voorzitter. (YNG)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig