Het Tielts Volkstoneel zet ,,Liefde half om half'' van de Engelse successchrijver Alan Ayckbourne op de planken. Het stuk wordt bevolkt door zes spelers, van wie Nancy D'Hont haar vuurdoop doorstaat. De komedie, vol fijne humor in taal en spel, wordt geregisseerd door Stefaan De Cloet.

Bij het echtpaar Phillips loopt het fout. Bob (Bart Langeraet) is aan de drank en zoekt troost bij Fiona (Eveline Van Compernolle), de echtgenote van Frank Foster (Stijn Himpe). Bobs vrouw Terry (Nancy D'Hont) laat zich ook niet onbetuigd. Als de vier voor hun slippertjes een alibi zoeken bij de familie Featherstone (Nico Van Eenooghe en Lut Gennez), is het hek helemaal van de dam.

,,Een luchtige komedie maar geen billenkletser'', beklemtoont Stefaan De Cloet. ,,De acteurs moeten hun tekst voor het volle pond beheersen. Dan pas kan je beginnen boetseren aan mimiek en gestiek, die hier zo belangrijk zijn. Het stuk moet het hebben van de typetjes en van visuele gags, meer dan van platvloerse kluchten.''

De decorploeg zorgt ervoor dat het publiek voortdurend de huiskamers van de families Foster en Phillips in beeld heeft, wat op zich ook al tot grappige situaties moet leiden. Maar ook daarvoor moeten de acteurs echt goed op elkaar ingespeeld zijn. Midden al dat komisch geweld duikt Nancy D'Hont als nieuwelinge in het TVT-gezelschap op.

,,Stefaan kent me uit de tijd van jeugdbewegingen toen ik me met playback en moppentapperij in de kijker werkte. Hij sprak me al aan voor de revue maar toen kon ik me niet vrijmaken, nu wel. Van bij de eerste tekstlezing voelde ik me meteen thuis in de groep'', vertelt de enthousiaste debutante, die in Doomkerke als onderwijzeres voor het vijfde en zesde leerjaar staat.

,,Plankenkoorts zal er wel bijhoren, zeker? Als je op dat grote podium staat en je kijkt in de zaal, dan weet je dat daar straks een publiek zit dat op de situaties zal reageren. Met je pootjes op de grond blijven, is dan de boodschap. Maar mijn ervaren medespelers en de regisseur stellen mij voortdurend gerust. Als nieuweling voel je je dan wel veilig. Met nog een paar weken intensief repeteren voor de boeg moet het allemaal prima lukken.''

Het TVT wil de verenigingen in de watten leggen. Voor een groepsticket (minstens tien personen) betaalt men per persoon slechts 5 in plaats van 6,20 euro. Bestellingen gebeuren via de verantwoordelijke van de vereniging en moeten ten laatste op 2 februari afgeleverd en betaald zijn. (ART)

  • ,,Liefde half om half'' door Tielts Volkstoneel, op zaterdag 9, 16 en 23 februari om 20 uur en zondag 17 februari om 15 uur in CC Gildhof, Sint-Michielstraat 9 in Tielt, telefoon 051-40.29.35.
  • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

    Lees gratis ›

    Geen betaalgegevens nodig