Door de sloping van feestzaal De Winter, nu al ruim veertig jaar het vaste lokaal van de Einse koninklijke harmonie, zit Sint-Cecilia de komende maanden zonder lokaal. Jaren geleden al zagen de verantwoordelijken dit aankomen en daarom werd bij het stadsbestuur aangedrongen om een lokaal ter beschikking te krijgen voor de wekelijkse repetities. Eddy Van Beneden sprak toen met verschillende mensen van het stadsbestuur die zouden uitkijken naar een lokaal.

,,Na verloop van tijd werd ons een lokaal in de vroegere Einse gemeenteschool in de Serpentstraat aangeboden'', weet Eddy Van Beneden. ,,Dit lokaal zou de harmonie echter moeten delen met een andere Einse vereniging. Op zich is dat misschien nog doenbaar maar wij hebben hoe dan ook een ruimte nodig die kan afgesloten worden. Je kan immers de lezenaars, muziekpartituren en grotere instrumenten niet elke keer mee naar huis nemen. Die aparte ruimte bleek het stadsbestuur ons niet te kunnen toestaan zodat daar repeteren meteen uitgesloten was.''

,,Wij kunnen tijdelijk in De Kring terecht waar wij tot eind de jaren '50 al lange tijd huisden, maar daar blijkt het zaaltje al voor verschillende woensdagen verhuurd. Gelukkig is de brouwerij Palm bereid om de bouwplannen voor zaal De Winter een beetje aan te passen aan onze noden. Wij hopen dat de toekomstige huurder van het café zich even toeschietelijk opstelt. Elke muziekmaatschappij heeft het zo al moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen'', besluit de motor achter de Einse harmonie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig