Twee gemeenteraadsleden, schepen Chantal Claeys (VLD) en Nadia Merchiers (SP.A), zijn beiden wegens ziekte niet in staat om de gemeenteraad van maandag 28 en dinsdag 29 januari bij te wonen. Daardoor haalt de meerderheid (SP.A-VLD-Decaluwe) die maar 26 zitjes (op 51) heeft geen rechtsgeldig quorum om te vergaderen. De oppositie zal echter het quorum leveren. Met twee leden van de oppositiepartij CD&V zijn er stemafspraken gemaakt.

,,Nadia Merchiers moet dringend worden geopereerd aan de rug. Zij heeft een afspraak gemaakt met CD&V-raadslid Louis Vervloet'', zegt SP.A-fractieleider Tom Balthazar. ,,Ik geloof dat Armand De Lepeleire (fractieleider CD&V) inspringt voor Chantal Claeys. Beide CD&V-leden gaan zich onthouden bij stemmingen. Ik apprecieer de houding van de CD&V-leden. Het gaat hier tenslotte om ziekte.''

Die houding verschilt van die van eind oktober 2000. Toen werd burgemeester Beke plots ziek. Omdat er nog een ander meerderheidslid niet kon aanwezig zijn, haalde de toenmalige meerderheid (SP-VLD-VU) het rechtsgeldige quorum niet. De oppositiepartijen bleven buiten. Zij wilden toen aantonen dat een krappe meerderheid (van 26 op 51) niet werkbaar is. Toen waren ook de emoties over de verkiezingen die net achter de rug waren, nog groot. (KVK)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig