Frank Verstraeten dacht aan een boek met als titel ,,Het Sinterklaasfeest.'' Later was er zelfs sprake van een film met scenarist Jean-Pierre Van Rossem en regissseur Julien Vrebos. Bebloed verscheen zijn foto in alle kranten: Verstraeten half sufgeslagen op het appartement van ex-miss België Brigitta Callens. De Antwerpse strafrechter veroordeelde gisteren de daders van de brutale feiten. ,,Ik ben in deze zaak even hard gestraft als die gangsters'', reageert Frank Verstraeten.

Sinterklaasnacht 6 december 2000. Frank Verstraeten en Brigitta Callens krijgen in het nieuwe appartement van Callens aan het Antwerpse Zuid drie mannen over de vloer. De homejackers hebben het gemunt op de nieuwe Mercedes van de gewezen Zillion-baas. Ze slaan de Antwerpse nachtkoning bont en blauw waarna hij zijn sleutels moet afgeven.

In die tijd werd Verstraeten door het Antwerps gerecht overladen met alle zonden Israëls. Kwam daar nog bij dat één van de speurders verliefd werd op de charmante Callens, wat het onderzoek in de war stuurde. ,,Plots was ik de hoofdverdachte. Door deze overval zat ik vier maanden langer in voorhechtenis. Ik ben daardoor zelfs mijn zaak verloren. Wie zal die schade vergoeden?'', aldus Verstraeten.

Uiteindelijk liepen de echte daders tegen de lamp. Karim T. en Mohamed E.A. zijn zware jongens en daarom werden ze gisteren vakkundig geboeid naar hun proces geëscorteerd door negen leden van het Speciale Interventie Eskadron (SIE) van de federale politie. Het team had zelfs een bewakingshond bij.


Mercedes in Polen
Karim T. kreeg al in mei 2003 van het Antwerpse hof van beroep voor een waslijst overvallen een celstraf van 40 maanden. Kompaan Mohamed E.A. hoorde zich in juni 2002 door de Antwerpse strafrechter veroordelen tot tien jaar cel.

Derde beklaagde is de Pool Grzegorz F., maar die zit momenteel in zijn moederland opgesloten wegens moord en daarom is zijn zaak afgesplitst. Karim T. vernam gisteren zijn tarief voor de Sinterklaas-homejacking: vijf jaar cel. Voor spitsbroeder Mohamed E.A. lag de strafmaat op een bijkomende twee jaar achter de tralies. De gepikte Mercedes werd later teruggevonden in Polen. De verzekeringsmaatschappij kreeg hiervoor nu een schadevergoeding van 22.659,32 euro.


Le Beau Zoo
In oktober vorig jaar stelde de Antwerpse raadkamer Frank Verstraeten buiten vervolging. Ex-liefje Brigitta Callens ontsnapte op het nippertje aan een openbaar strafproces. Ze werd immers verdacht van het wegnemen van de zwarte Zillion-boekhouding. Naar eigen zeggen wilde ze iets achter de hand houden uit schrik voor Verstraeten.

Callens knoopte destijds een relatie aan met Paul V.O., de baas van danstent Le Beau Zoo. Hij werd gisteren wel schuldig bevonden aan de diefstal en krijgt hiervoor vijf maanden voorwaardelijk. Callens peuterde van de raadkamer een opschorting los. Als ze uit het vaarwater van het gerecht blijft, wordt haar dossier geklasseerd.