Bij de Maasmechelse politie liepen de voorbije weken ongewoon veel meldingen binnen van sluikstorten. Aan de meeste van die afvalhopen zat dan ook nog eens een bijzonder kwalijk geurtje: steeds vaker worden er immers met poep gevulde pampers tussen het gedumpte afval gevonden.

Alles wijst erop dat de Maasmechelaars al een creatieve oplossing hebben gevonden om alsnog hun kwalijk riekende afval kwijt te spelen. OVAM verbood enige tijd geleden immers dat de pampers op het containerpark nog langer gratis worden aangenomen. Die horen thuis in de grijze vuilniszak, maar dat zorgt voor heel wat geurhinder en weegt zwaar op de huisvuilfactuur. Een commissie van de gemeenteraad buigt zich in augustus over de pamperproblematiek. De Gezinsbond en diverse gemeenteraadsleden dingen aan op het uitkeren van een pamperpremie, maar het duur minstens tot september eer daarover een beslissing wordt genomen.

Intussen waarschuwt de politie ervoor dat sluikstorters fikse boetes riskeren die de 1.000 euro ver kunnen overschrijden. Elk sluikstort, al dan niet met pampers, wordt immers doortastend doorzocht op aanwijzingen die naar de dader kunnen leiden.

(MBR)